Rotfruktsbuljong med grillad kycklingfilé

Rotfruktsbuljong med grillad kycklingfilé
Foto: TV4

Passa på när rotfrukterna är som bäst och laga denna goda rätt.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 kycklingfiléer
  • salt och malen vitpeppar
  • 2 tsk neutral olja
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 1 morot
  • 4 potatisar
  • 1 bit rättika
  • 2 tomater
  • 2 kvistar färsk basilika
  • Pesto:
  • 2 krukor färsk basilika (3 dl blad)
  • 25 g pinjenötter
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl riven parmesanost
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Pesto: Hacka basilikabladen grovt och riv parmesanosten. Mixa basilika och nötter. Tillsätt parmesanosten och olivoljan i en fin stråle. Häll ut röran ur mixern. Pressa ner vitlöksklyftorna och krydda med salt. Ställ kallt till servering.
  2. Skala morot, potatis och rättika. Skär i mindre bitar. Koka upp buljongen och lägg i rotfrukterna. Koka dem i ca 10 minuter. Ta upp dem ur buljongen och håll dem varma. Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Pensla grillpannan med olja och grilla dem 2-3 minuter per sida.
  3. Skär tomaterna i tärningar och koka upp buljongen. Lägg rotfrukterna och tomattärningarna i varma djupa tallrikar. Häll den heta buljongen över. Lägg på kycklingfiléerna, klicka på peston och dekorera med färska basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept