Rösti med kantareller

Rösti med kantareller
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rösti med kantareller

7 ingredienser

Den där dagen när du har hittat en halv liter gula kantareller, då ska du laga en svamprösti! Använd en fast potatissort.

Ingredienser

portioner
  • 0,5 kg potatis
  • 5 dl kantareller
  • 1 gul lök
  • muskot, riven
  • salt
  • vitpeppar
  • smör, att steka i

Gör så här

  1. Borsta potatisen noga och koka den halvfärdig. Det tar ca 10 minuter. Skala potatisen och riv den grovt.
  2. Skala och hacka löken fint. Blanda lök och potatis och krydda med muskot, salt och peppar. Smält smör i en stekpanna och platta ut potatisen till en jämn kaka. Stek den på medelvärme i ca 10 minuter. Vänd då och stek den andra sidan.
  3. Borsta av kantarellerna noga och lägg dem i en kall stekpanna. Sätt på värmen och låt en del av vätskan från svampen dunsta bort. Lägg sedan i smör och fräs kantarellerna. Lägg kantarellerna ovanpå röstin och servera genast.