Rostbiffsallad med wasabidressing

koket.se
Rostbiffsallad med wasabidressing
Foto: TV4
Lisa Lemke 2016
Lisa Lemke 2016

Rostbiffsallad med wasabidressing

14 ingredienser

15 m

Superenkel bulgursallad med färdig rostbiff och dressing med sting av wasabi. Serveras med fördel på ett stort, vackert fat.

Se Lisa Lemke laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 300 g rostbiff
  • 6 dl bulgur, kokt i buljong
  • 0,5 gurka, hackad
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 citron, skal och saften
  • 70 g späda salladsblad, gärna olika sorter
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 tsk honung
  • 2-3 tsk wasabipasta
  • 1 ask krasse

Gör så här

  1. Blanda samman gräddfil, honung och wasabi, krydda med salt och peppar.
  2. Blanda bulgur, hackad gurka, rödlök och vitlök. Smaksätt med olivolja, citron, salt och peppar. Blanda allt noga och avsluta med att vända ner salladsbladen.
  3. Lägg upp på ett stort fat ihop med rostbiff. Ringla över dressingen och toppa med klippt smörgåskrasse.