Rostbiffsallad med örtdressing och krasse

Rostbiffsallad med örtdressing och krasse
Foto: TV4

Visst skulle det smaka bra med en liten förrätt som inledning på middagen? Det ordnar du snabbt med hjälp av några skivor rostbiff och lite grönsaker, här serverat med en syrlig örtdressing.

7 juli 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 12 skivor rostbiff
  • 0,5 slanggurka
  • 4 rädisor
  • 0,5 tomat
  • 0,5 röd lök
  • Dressing:
  • 0,5 dl majonnäs
  • 0,75 dl gräddfil
  • 2 tsk dill
  • 1 msk persilja
  • 1 tsk gräslök
  • 1 tsk dragon
  • 1 vitlökslyfta

Till dekoration:

  • krasse

Gör så här

  1. Dressing: Rör ihop majonnäs och gräddfil, skala och pressa ner vitlöken och krydda med dill, gräslök, persilja, krasse och dragon. Blanda väl. Låt gärna dressingen stå kallt ett tag före servering så att smakerna mognar.
  2. Skala och skär gurkan i stavar och skär tomat och rödlök i strimlor. Lägg upp grönsakerna vackert på tallrikar eller ett fat tillsammans med rostbiff och rädisor. Dekorera med krasse. Servera med örtdressingen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept