Rostbiffsallad med kryddörtsvinägrett

Rostbiffsallad med kryddörtsvinägrett
Foto: TV4

Den här salladen blir godast om rostbiffen är saftig och skivorna lite tjockare. Grönsaker och sallad väljer du efter säsong. Ha gärna nyriven extra pepparrot bredvid.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 350 g rosastekt rosbiff
  • 300 g kall, kokt potatis
  • sallatsblad efter säsong
  • 12 cocktailtomater
  • 2 msk färskriven pepparrot
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • Vinägrett:
  • 0,5 msk ljus fransk senap
  • 1,25 dl olivolja
  • salt och malen vitpeppar
  • färska kryddörter
  • ex: oregano. basilika eller timjan

Till servering:

  • 2 msk färskriven pepparrot

Gör så här

  1. Vinägrett: Hacka de färska örterna fint. Rör samman vinäger, senap, olja salt och peppar. Ställ svalt till servering.
  2. Skär rostbiffen i 3 mm- skivor. Skiva potatisarna ca 4 mm tjockt. Strimla och lägg salladen som en bädd på tallrikarna. Dela tomaterna.
  3. Arrangera rostbiff, potatis och tomater ovanpå salladen. Strimla pepparroten fint och garnera salladen. Häll över vinägretten precis före serveringen.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept