Rostbiffsallad med guacamole

Rostbiffsallad med guacamole
Foto: TV4

Marinera rostbiffen med en vinägrett och servera med guacamole. En perfekt inledning på middagen.

7 juli 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 350 g rosastekt, skivad rostbiff
  • sallatsblad efter säsong
  • 0,5 rödlök
  • Dressing:
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0,5 msk ljus fransk senap
  • 8 msk olivolja
  • salt och malen vitpeppar
  • lite färska kryddörter
  • Guacamole:
  • 2 avocador
  • 1 klyfta citron
  • salt och malen vitpeppar
  • 1 msk tacosås

Gör så här

  1. Strimla och lägg sallatsbladen som en bädd på 4 assietter. Strimla rostbiffen och lägg över. Skala och skiva löken och lägg på.
  2. Guacamole: Dela och ta bort kärnan i mitten av avocadorna. Gröp ur och mosa fruktköttet. Pressa över citronen. Krydda med salt och peppar. Rör ner tacosåsen.
  3. Rör samman vinäger, senap, olja salt och peppar till en vinägrettdressing. Häll vinägretten över rostbiffsalladen precis före servering. Servera med guacamole.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept