Rostbiff på smørrebrød på danskens vis

Rostbiff på smørrebrød på danskens vis
Foto: TV4

Rostbiff på smørrebrød på danskens vis

Av: Angelica - Oskarshamn

Från: Halv åtta hos mig

22 ingredienser

1 h

En perfekt förrätt till en lättare bjudning en mysig höstkväll! /Angelica

Dryck: Öl och snaps - Ängöl Lata Dagars IPA , O.P. Anderson Aquavit

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Remouladsås

  • 2 äggulor
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2,5 dl rapsolja
  • 0,5 dl saltgurka, finhackad
  • 0,5 dl kapris, finhackad
  • 0,5 dl syltlök, finhackad
  • 0,5 dl äpple, finhackat
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • 0,5 dl crème fraîche
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 tsk curry
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

rostad lök

  • 2 gula lökar
  • 1 krm salt
  • 4 dl rapsolja

Servering

  • 4 skivor smörrebröd
  • sallad
  • 12 skivor rostbiff, tunt skuren
  • 1 färsk pepparrot

Gör så här

Remouladsås

  1. Börja med att mixa äggulor, vinäger, senap och gurkmeja till majonnäsen. Tillsätt oljan droppvis tills röran tjocknat. Blanda ner resten av ingredienserna och smaka av med salt och vitpeppar.

Rostad lök

  1. Strimla löken fint och gnid in löken i salt. Hetta upp oljan i en kastrull. Lägg sedan ner löken i oljan och låt fritera tills den fått en gyllene färg. Helst ska löken få vila i några dagar för att få en knaprig konsistens.

Servering

  1. Stansa ut smörrebröd till cirklar och lägg ett salladsblad på. Snurra sedan rostbiff och klicka ut rikligt med remouladsås. Toppa till sist med riven pepparrot och rostad lök.