Rostbiff med tillbehör

Rostbiff med tillbehör
Foto: TV4

En rostbiff är godast när den är röd inuti. Den kan serveras varm eller kall, kanske med ugnsgrillade tomater och potatisgratäng.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • ca 1,3 kg benfri rostbiff
  • salt och peppar
  • paprikapulver
  • 10-15 små steklökar
  • Ugn: 225-175 grader

Gör så här

  1. Krydda köttet väl runt om med salt, peppar och paprikapulver. Lägg det i en ugnsform och sätt in en köttermometer. Stek köttet mitt i ugnen 20 minuter. Sänk sedan värmen till 175°.
  2. Skala smålökarna. Lättast går det om du först lägger dem någon minut i kokande vatten och sedan spolar dem kallt. Lägg i dem i formen när köttet varit inne i ugnen 30 minuter.
  3. När köttermometern visar 60–62° tar du ut biffen och låter den ligga cirka 15 minuter innan den skärs upp. Ta ut lökarna när de är brynta.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept