Rostbiff med tillbehör

Rostbiff med tillbehör
Foto: TV4

En rostbiff är godast när den är röd inuti. Den kan serveras varm eller kall, kanske med ugnsgrillade tomater och potatisgratäng.

26 januari 2009
6

Du behöver

  • ca 1,3 kg benfri rostbiff
  • salt och peppar
  • paprikapulver
  • 10-15 små steklökar
  • Ugn: 225-175 grader

Gör så här

  1. Krydda köttet väl runt om med salt, peppar och paprikapulver. Lägg det i en ugnsform och sätt in en köttermometer. Stek köttet mitt i ugnen 20 minuter. Sänk sedan värmen till 175°.
  2. Skala smålökarna. Lättast går det om du först lägger dem någon minut i kokande vatten och sedan spolar dem kallt. Lägg i dem i formen när köttet varit inne i ugnen 30 minuter.
  3. När köttermometern visar 60–62° tar du ut biffen och låter den ligga cirka 15 minuter innan den skärs upp. Ta ut lökarna när de är brynta.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept