Rostbiff med pickles

Rostbiff med pickles
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rostbiff med pickles

6 ingredienser

Stek en stor härlig rostbiff. Den räcker till många. Allra flest kall då det går lättast att skära tunna skivor. Sista biten räcker säkert till en lyxig pytt i panna.

Ingredienser

portioner
  • 1,2 kg rostbiff
  • salt
  • svartpeppar
  • paprikapulver
  • Ugn: 175°

Tillbehör:

  • pickles, ugnsstekta tomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in köttet med kryddorna. Lägg i ugnsform. Sätt i termometer. Stek mitt i ugnen. Vid 60-62° är köttet rosa inuti.
  2. Låt köttet vila 15-20 min innan det skärs upp. Serveras varm eller kall med pickles och eventuellt potatisgratäng till.