Rostbiff med fänkål och gurksås

Rostbiff med fänkål och gurksås
Foto: TV4

Rågpanerad fänkål är ett nytt tillbehör till rostbiff. Gurksåsen är gjord på yoghurt och riven gurka. Kan piggas upp med pressad vitlök.

26 januari 2009
Visa mer
1

Du behöver

  • 75 g färdig rostbiff i skivor, varm eller kall
  • 2 stånd fänkål, små
  • 2 msk rågmjöl, fint
  • 2 msk solrosfröolja
  • 1 dl yoghurt
  • 1 dl slanggurka, riven
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Putsa fänkålen och förväll den mjuk i lättsaltat vatten. Låt den rinna av väl.
  2. Strö över rågmjölet som en panering. Fräs dem med oljan i en stekpanna så att ytan får färg. Lägg upp på tallrik tillsammans med rostbiffen.
  3. Blanda yoghurt med riven gurka och smaka av med kryddor till en god sås.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept