Rostade rotfrukter med halloumi och aioli

40 m
4
Spela video Rostade rotfrukter med halloumi och aioli
Foto: TV4

Rotfrukter i ugn är verkligen perfekt till middag - enkelt, billigt och riktigt gott. Siri Barje serverar dem här med stekt halloumi och busenkel aioli.

Psst! Behåll skalet på alla rotfrukter, det sparar både tid och du får i dig mer näring. Löken kan också ha skalet kvar, det skyddar den från värme och den blir på så sätt klar samtidigt som rotfrukterna.

11 mars 2017
40 m
4

Du behöver

  • 0,5 kg mandelpotatis
  • 300 g jordärtskocka
  • 300 g gulbeta
  • 2 rödlökar
  • 2 morötter
  • 0,5 liten rotselleri
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk torkad timjan
  • salt och peppar
  • 150-200 g halloumi
  • 70 g spenat
  • 2 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tvätta alla rotfrukter med skal men skala dem inte! Dela rotfrukterna i mindre bitar och löken i 4 klyftor med skalet på.
  3. Blanda runt alla grönsakerna med olivolja, honung, timjan, salt och peppar på en plåt. Baka i ugnen i ca 35-40 minuter.
  4. Stek halloumin gyllene i olja.
  5. Blanda majonnäs med riven vitlök till en aioli. Smaksätt med rivet skal från citronen och lite citronsaft. Salta och peppra.
  6. Ta ut grönsakerna och lägg dem på ett fat med spenaten i botten. Servera med aioli och halloumi!
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept