Rostade rotfrukter med couscous

Rostade rotfrukter med couscous
Foto: TV4

Couscous är både gott och snabblagat. Ugnsrostade grönsaker är gott att servera till, skurna i mindre bitar går det fort att laga. Du som vill serverar bröd till.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 3 potatisar
  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 100 g rotselleri
  • salt och malen vitpeppar
  • Couscous:
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 350 g couscous
  • 2 msk smör

Till servering:

  • 4 salladslökar
  • smör till stekning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Klyfta potatisen och skala och skär morötter, palsternacka och rotselleri i stavar. Bryn potatisen och rotfrukterna. Blanda ihop dem och efterstek dem i ugn i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  2. Koka upp grönsaksbuljongen och häll den över couscousgrynen. Låt stå under lock och svälla i 5 minuter. Ta bort locket, blanda ner smör och fluffa upp med en gaffel.
  3. Ansa sommarlöken. Koka upp lättsaltat vatten, lägg i sommarlöken och låt den sjuda i 4-5 minuter. Servera dem till rotfrukterna och couscousen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept