Skiva köttet i önskad tjocklek. Salta skivorna runt om och hetta upp en stekpanna med matolja. Tillsätt smör och stek köttet på hög värme så det får yta. Köttet skall steka cirka 1-3 minuter per sida beroende på tjocklek.
Vänd köttet och tillsätt några kvistar timjan och två krossade vitlöksklyftor. Ös köttet med det smälta smöret som samlas i pannan. Låt köttet vila på en tallrik eller skärbräda i några minuter innan det skivas upp. Slå även på allt som finns i pannan på köttet medan det vilar.
Morötter
Lägg ihop morötterna i 4 högar. Blanda med timjan och knyt ihop till 4 paket med steksnöret. Gnid in i olivolja och salt. Rosta klart i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
Brynt smör
Bryn smöret som du föredrar det. Tillsätt salvian i slutet. Avsluta med nötterna vid servering.