Rostade kastanjer på grovt salt

Rostade kastanjer på grovt salt
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rostade kastanjer på grovt salt

4 ingredienser

Vill du att det ska dofta som i Paris om hösten? Rosta kastanjer och bjud på som tilltugg. Köp dem i butik – de hästkastanjer som är vanligast på våra breddgrader går inte att äta.

Ingredienser

portioner
  • ca 750 g kastanj
  • grovt salt
  • ca 100 g smör
  • citron, skalet, rivet

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Ställ kastanjerna på ett lager grovt salt i en långpanna. Skär ett kryss i den spetsiga änden och ställ den uppåt. Rosta dem i ugnen i ca 25 minuter, eller tills inkråmet är krämigt.
  2. Rör under tiden smöret mjukt och blanda med citronskal. Ställ det svalt.
  3. Servera kastanjerna med en klick av smöret.