Rostade kastanjer på grovt salt

Rostade kastanjer på grovt salt
Foto: TV4

Vill du att det ska dofta som i Paris om hösten? Rosta kastanjer och bjud på som tilltugg. Köp dem i butik – de hästkastanjer som är vanligast på våra breddgrader går inte att äta.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 750 g kastanjer
  • grovt salt
  • ca 100 g smör
  • lite rivet citronskal

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250°. Ställ kastanjerna på ett lager grovt salt i en långpanna. Skär ett kryss i den spetsiga änden och ställ den uppåt. Rosta dem i ugnen i ca 25 minuter, eller tills inkråmet är krämigt.
  2. Rör under tiden smöret mjukt och blanda med citronskal. Ställ det svalt.
  3. Servera kastanjerna med en klick av smöret.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept