Rostad strömming med apelsin, kapris och rödlöksvinägrett

ca 30 m
4
ca 30 m
4

Du behöver

  • 500 g strömmingsfiléer
  • salt och kryddpeppar
  • 50 g smör

Apelsinvinägrett

  • 1 rödlök
  • 1 apelsin
  • 2 msk smör
  • 2 msk kapris
  • 2 msk solrosolja
  • 1-2 tsk honung
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • salt och kryddpeppar

Garnering

  • 2 msk smör, smält
  • persilja, hackad
  • kavring, till servering
  • gräddfil, till servering

Gör så här

  1. Skär strömmingen längs ryggen till fina filéer, lägg dem på plåt med smör, salt och kryddpeppar.
  2. Rosta 5 min på 225 g så att det tar lite färg.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Finriv skalet på apelsinen, filea ut fina apelsinfiléer. Stek löken i smöret utan att det tar färg.
  5. Blanda i kaprisen, apelsinskalet, filéerna oljan, honungen och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  6. Lägg det på nyrostade strömmingen och servera lite kavring och gräddfil till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept