Rostad sparris med ruccolapesto

Rostad sparris med ruccolapesto
Foto: Ingvar Eriksson
Roland Persson KK
Roland Persson KK

Rostad sparris med ruccolapesto

Av: Roland Persson

Från: Nyhetsmorgon

9 ingredienser

Här byter jag ut basilikan i peston mot ruccola och får en kraftfull smak. Ruccolapesto passar även bra till grillat kött. /Roland

Roland lagade även
Apelsin- och rosmarinmarinerad lax
Salviakroppkakor med pancetta
Dragonströmming

Ingredienser

portioner

Pesto

  • 100 g rucolasallad
  • 40 g pinjenötter
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 dl olivolja
  • 75 g parmesanost, färsk, riven
  • 8 gröna sparrisar
  • 8 vita sparrisar
  • 8 körsbärstomater
  • 70 g rucolasallad

Gör så här

  1. Mixa ruccola, pinjenötter, vitlöksklyftor och parmesan med olivolja fint i matberedare eller mixer.
  2. Skala sparrisen längst ner och skär på snedden.
  3. Stek sedan i het panna med olivolja.
  4. När sparrisen börjar få färg, ha i de hela tomaterna och peston.
  5. Fräs under omrörning.
  6. Vänd ner ruccolabladen.