Rostad sötpotatissallad med svarta belugalinser

35 m
4
Från Mitt kök

Matig sallad med rostad sötpotatis, fetaost, belugalinser och rostade hasselnötter. Fräscht, gott och nyttigt!

26 maj 2015
Visa mer
35 m
4

Du behöver

  • 3 stora sötpotatisar
  • 3 msk olivolja
  • 2 dl svarta belugalinser
  • 70 g babyspenat
  • 200 g fetaost
  • 1 dl skalade rostade hasselnötter
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn
  • balsamvinäger

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tvätta och skär sötpotatisen (med skal) i större tärningar. Blanda med olivolja och flingsalt på en plåt med bakplåtspapper och rosta till den är mjuk och fått färg, i 25-30 minuter.
  3. Koka linserna enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Lägg spenaten på ett fat, strö över linser, rostad sötpotatis, fetaost och grovhackade hasselnötter. Smaksätt med flingsalt och svartpeppar. Servera med balsamvinäger.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept