Rostad rotselleri med valnötter, fetaost och päron

30 m
4

Inspiration från den klassiska goda Waldorfsalladen, jag gillar att utveckla den. Smakerna är ju satta sen gammalt och så lite god fetaost till det. Den rökta olivoljan ger den lilla extra touchen här.

23 februari 2017
30 m
4

Du behöver

  • 1 rotselleri
  • salt
  • 2 msk rökt olivolja
  • 8 stjälkar blekselleri + lite blad till garnering
  • 2 päron, lite hårdare
  • 1 dl grekisk yoghurt
  • 150 g valnötter
  • 100 g fetaost
  • 2 msk råsocker
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Skala rotsellerin och skär den i grova bitar. Marinera i lite salt och den rökta olivoljan. Rosta i ugnen på 175 grader i ca 20 min beroende på storlek.
  2. Skala bleksellerin om den är grov, koka den i lättsaltat vatten i ca 2 min.
  3. Lägg upp rotselleri och blekselleri på fat, smula fetaosten över och toppa med tunt skivade päron.
  4. Värm en stekpanna. Häll i valnötter och strö råsocker över, glasera tills de blir karamelliga och strö salt på toppen.
  5. Strössla nötterna över salladen, klicka ut yoghurt och avsluta med att rippla över lite rökt olja och garnera med selleriblad.
Visa mer
Kommentera receptet
Våryra

Fler goda recept