Rostad pumpa ”Curry” med färsk svamp och fikon

Från Nyhetsmorgon

Pumpa- och blomkålsgryta med svamp.

Tips! Toppa gärna med färska örter, till exempel timjan och dragon.

16 oktober 2015
Visa mer

Du behöver

  • 1 butternutpumpa
  • 0,5 blomkål
  • 2 msk smör
  • 2 lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 220 g torkade fikon
  • 150 g champinjoner
  • 150 g portobellosvamp
  • 5 dl grönsaksfond
  • 1 msk curry
  • 1 tsk hel svartpeppar
  • salt

Gör så här

  1. Skala och skär pumpan i tärningar.
  2. Bryt ned blomkål i medelstora buketter.
  3. Rosta pumpan och blomkålen gyllenbruna. Tillsätt skivad lök, vitlök och kryddor.
  4. Tillsätt svampen, fikonen och grönsaksfonden och låt puttra i ca. 10 min, tills pumpan mjuknat.
  5. Salta och peppra.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept