Rostad potatis med tre sorters aioli

POPULÄRT
koket.se
Rostad potatis med tre sorters aioli
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Rostad potatis med tre sorters aioli

20 ingredienser

45 m

Rostad potatis är godare än chips i min mening, därför finns det inget bättre att käka på en plockmiddag. Kör som som ett substitut till chips och dipp eller använd dem som tillbehör till grillat! Gör alla tre aiolis eller välj din favorit. Alla är goda! Orkar du inte göra din egna går det utmärkt att köpa färdig majonnäs och smaksätta hemma. Se till att köpa så ljus majonnäs som möjligt.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Rostad potatis

  • 1 kg potatisar (gärna små)
  • 4 msk neutral olja
  • 2 salladslökar
  • 1 msk havssalt

Aioli

  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt
  • peppar
  • citronsaft, några droppar

Chiliaioli

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk sriracha (eller valfri chilisås)
  • 0,5 klyfta vitlök, pressad
  • salt

Örtaioli

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk färsk gräslök, hackad
  • 1 msk färsk basilika, hackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt
  • peppar
  • citronsaft, några droppar

Gör så här

Rostad potatis

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela potatisen i halvor och koka dem i fem minuter. Låt rinna av och häll upp dem på en plåt. Ringla över oljan och strö över havssaltet.
  3. Baka i ugnen i ungefär 25-30 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  4. Hacka salladslöken fint även det gröna. Strö det över den gyllenbruna potatisen och servera med aioli!

Gör så här för alla aiolis

  1. Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i mint 15 minuter så att smakerna hinner utvecklas.