Rostad potatis med tre sorters aioli

45 m
4
Rostad potatis med tre sorters aioli
Foto: Siri Barje
Från Nyhetsmorgon

Rostad potatis är godare än chips i min mening, därför finns det inget bättre att käka på en plockmiddag. Kör som som ett substitut till chips och dipp eller använd dem som tillbehör till grillat! Gör alla tre aiolis eller välj din favorit. Alla är goda! Orkar du inte göra din egna går det utmärkt att köpa färdig majonnäs och smaksätta hemma. Se till att köpa så ljus majonnäs som möjligt.

12 mars 2016
Visa mer
45 m
4

Du behöver

Rostad potatis

  • 1 kg mindre potatisar
  • 4 msk neutral olja
  • 2 salladslökar
  • 1 msk havssalt

Aioli

  • 1 dl majonnäs, hemmagjord eller köpt
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt och peppar
  • några droppar citronsaft

Chiliaioli

  • 1 dl majonnäs, hemmagjord eller köpt
  • 1 msk srirachasås eller valfri chilisås
  • 0,5 klyfta vitlök, pressad
  • salt

Örtaioli

  • 1 dl majonnäs, hemmagjord eller köpt
  • 1 msk gräslök, hackad
  • 1 msk basilika, hackad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt och peppar
  • några droppar citronsaft

Gör så här

  1. Rostad potatis
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela potatisen i halvor och koka dem i fem minuter. Låt rinna av och häll upp dem på en plåt. Ringla över oljan och strö över havssaltet.
  3. Baka i ugnen i ungefär 25-30 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  4. Hacka salladslöken fint även det gröna. Strö det över den gyllenbruna potatisen och servera med aioli!
  5. Gör så här för alla aiolis
    Blanda ihop alla ingredienser och låt stå i mint 15 minuter så att smakerna hinner utvecklas.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept