Rostad julsallad med rödbetor och sötpotatis

Felix rostad julsallad
Foto: köket.se

Rostad julsallad med rödbetor och sötpotatis

6 ingredienser

40 m

Sallad på grönkål, rostade rotfrukter och brysselkål. Perfekt att servera som tillbehör på julbordet! Det går snabbt och smidigt med Felix hela rödbetor.

Felix Hela rödbetor
Felix - Hela Rödbetor - produktbild

Felix Hela rödbetor

Felix Rödbetor skördas när de är som mjällast och finast av våra egna, utvalda odlare runt om i södra Sverige.

Läs mer

Ingredienser

portioner bufféportioner
  • 710 g Felix hela rödbetor
  • 1 sötpotatis
  • 250 g brysselkål
  • 100 g grönkål
  • olja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Häll av och klyfta rödbetorna. Skala och klyfta sötpotatis, halvera brysselkålen. Lägg ut på en plåt med bakplåtspapper och ringla över rikligt med olja. Strö över flingsalt.
  3. Rosta i ugnen i ca 20-30 minuter eller tills rotsakerna fått fin färg.
  4. Skölj grönkålen och riv bladen från stjälkarna.
  5. Blanda de rostade rotsakerna med grönkål och servera salladen ljummen!
TIPS!
Goda recept från Felix
Felix potatisbullar med nötcrunch

Goda recept från Felix

Fler tips och recept från Felix

Läs mer