Rosolje

Rosolje
Foto: TV4

På det estniska julbordet finns alltid den här sillsalladen med. Den innehåller både sill och kött och blir vackert rosa av rödbetorna. Servera gärna ett grovt lite syrligt bröd till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 inlagda rödbetor
  • 1 urvattnad sillfilé
  • 2 ättiksgurkor
  • 3 kokta, kalla potatisar
  • 1 litet äpple
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 dl magert kokt kött
  • Till garnering:
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 inlagd rödbeta

Kall sås:

  • 2 dl gräddfil
  • 0,5 msk söt senap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm socker
  • 1 krm ättika

Gör så här

  1. Blanda samman gräddfil, senap, salt, socker och ättika till såsen. Smaka av, smaken ska vara sötsur. Ställ såsen kallt.
  2. Tärna rödbetorna, sillfilén, ättiksgurkorna, potatisarna, äpplet, äggen och det kokta köttet smått. Blanda samman hacket och såsen precis före servering.
  3. Tärna rödbetan till garneringen. tärna gula och vita var för sig av äggen. Lägg salladen i en skål och garnera med diagonala ränder av ägghack och rödbetstärningar.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept