I samarbete med Scan

Rosmarinstekt lammytterfilé med vinägrettpotatis och sockerärtscreme

Scan Rosmarinstekt lammytterfilé
Foto: Scan
Från Scan

Här är lammreceptet som du inte bör missa! Oavsett om du bjuder tjocka släkten på påskmiddag eller har goda vänner på påsklunch är detta ett galet gott recept!

Vill du ha fler goda och enkla recept? Klicka här!


24 mars 2016
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g lammytterfilé
  • 1 msk rosmarin, färsk, hackad

Vinägrettpotatis

  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk timjan, färsk
  • 4 krm salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 800 g potatis
  • 1,5 msk smör
  • 4 vitlöksklyftor, krossade

Sockerärtscrème

  • 150 g sockerärtor
  • 1 dl ricottaost, eller annan färskost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda olja, vinäger, timjan, salt och peppar i en bunke. Skölj och borsta potatisen väl och skär dem i mycket tunna skivor i matberedare eller med hjälp av ett rivjärn. Vänd skivorna i oljeblandningen. Lägg dem och vitlöksklyftorna i en smord, ugnssäker form. Klicka över lite smör.Stek potatisen mjuk i ugnen i 30 minuter.
  2. Skär lammfilén i portionsbitar. SAlta, peppra och gnid in dem i rosmarin. Bryn köttet i stekpanna och efterstek under lock i ca 5 minuter.
  3. Koka sockerärtorna några minuter i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och mixa ärterna. Tillsätt ricottaost och smaksätt med salt och peppar.
  4. Skär lammbitarna i skivor. Servera dem med vinägrettpotatisen och sockerärtscrèmen.
Visa mer
Kommentera receptet
I samarbete med Scan

Fler goda recept