Rosmarinkryddade lammspett

Rosmarinkryddade lammspett
Foto: TV4

Det ser både trevligt ut och smakar extra gott med rosmarinkvistar som spett. Men de måste vara grova, annars får du byta ut dem mot träspett och krydda marinaden med rosmarin. Köttet ska marineras i 2 timmar, så planera i god tid.

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 600 g putsad lammytterfilé (benfri kotlettrad av lamm)
  • 12 grova rosmarinkvistar eller träspett
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 dl olivolja
  • gourmetsalt
  • malen svartpeppar

Gör så här

  1. Dela köttet i kuber. Skala och dela löken i tunna klyftor. Repa bort de understa bladen på rosmarinkvistarna, som ska användas som spett.
  2. Skala och riv vitlöken. Blanda rosmarinbladen med olivolja och vitlök och marinera köttet i ca 2 timmar.
  3. Varva köttet med lökklyftorna på rosmarinkvistarna/träspetten. Krydda lammköttet med salt och peppar och grilla spetten över het glöd, ca 2–4 minuter på varje sida. Anpassa tiden efter hur genomstekt du vill ha köttet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept