Rosmarindoftande lammkarré

Rosmarindoftande lammkarré
Foto: TV4

Rosmarin och vitlök är absolut rätta kryddor för stekt lammkött. Skär gärna ett snitt så nära längs ryggbenet där kan och stoppa in lite extra kryddor.

17 mars 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • ca 1 kg enkel kotlettrad av lamm
  • 1 klyfta vitlök
  • salt och peppar
  • 2-3 tsk rosmarin, smulad
  • 1 tsk timjan
  • 1 st lagerblad, smulat
  • 1 dl buljong

Tillbehör:

  • potatiskaka
  • ugnsstekta tomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Gnid in köttet runtom med vitlöken, krydda med salt och peppar och strö sist över örtkryddorna och lagerbladet.
  2. Lägg kotlettraden med köttsidan upp på ett galler över en långpanna. Slå buljongen i långpannan och stek köttet ca 45 min, tills innertemperaturen är 70-75°.
  3. Goda tillbehör: Till den här rätten passar ugnsstekta tomater och potatiskaka. Tomaterna kryssas på ovansidan, beströs med salt och eventuellt lite basilika och steks i ugnen med steken 10-15 min. Potatiskakan görs av råhyvlad potatis som varvas med salt och eventuellt vitlök i en smord ugnsform. Klicka över matfett och ställ formen under långpannan medan köttet steker. När köttet tas ut flyttas formen upp så att potatisen får fin färg. Stektid ca 35- 40 min.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept