Rosmarin- och vitlöksspäckad kotlettrad

Rosmarin- och vitlöksspäckad kotlettrad
Foto: TV4

En hel kotlettrad är lättlagad festmat och praktisk när man är några stycken runt bordet. Servera exempelvis hasselbackspotatis till.

26 januari 2009
Visa mer
6

Du behöver

  • 2 kg hel fläskkotlettrad med ben
  • 6 vitlöksklyftor
  • 4 kvistar färsk rosmarin
  • 2 citroner
  • olivolja
  • salt och malen vitpeppar
  • 3,5 dl vitt vin
  • 3 tomater

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Skala vitlöksklyftorna och hacka den och rosmarin fint tillsammans. Tvätta citronerna och strimla skalet och skär tomaterna i klyftor.
  2. Gör flera snitt i köttet intill benet och fyll med örterna och citronraspet. Skåra köttet lätt på utsidan och gnid in salt, peppar och olja. Häll vinet i en ugnssäker form och lägg i köttet så att det vilar på benet.
  3. Stek i ugnen i 1 1/2–2 timmar, ös då och då med den sky som bildas. När det är ca 10 minuter kvar av stektiden läggs tomatklyftorna i. Köttet är klart när innertemperaturen är 72°. Låt vila 10 minuter och skär upp köttet i cm- tjocka skivor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept