Rösjöpankis - pannkakor

Rösjöpankis - pannkakor
Foto: Barnens egen matskola

Du behöver

  • 200 g magert bogfläsk
  • 1 st äpple
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 krm salt
  • 8 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • kanel
  • margarin

Gör så här

  1. Skär fläsket i små bitar, stek det i pannan och lägg det på en tallrik.
  2. Skala äpplet och riv det.
  3. Blanda mjöl och salt i en bunke.
  4. Häll i 4 deciliter mjölk och vispa tills du får en slät smet.
  5. Häll i resten av mjölken och äggen, vispa!
  6. Sätt på pannkakslaggen och låt den bli riktigt varm. Lägg i en klick margarin, låt det börja bli brunt. Häll i cirka 1 deciliter smet.
  7. Lägg på 2 matskedar fläsk och 2 matskedar rivet äpple, krydda med lite kanel.
  8. När smeten stelnat, vänd pannkakan och låt den steka lite till. Servera med keso blandat med lingonsylt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept