Rosensallad med senapssås

Rosensallad med senapssås
Foto: TV4

Har du några sorters sill över från julbordet? Bjud på en läcker sillunch och servera sillarna med rosensallad och senapssås.

14 augusti 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • olika sorters sill från julbordet
  • 4 dl kokt kall potatis
  • 4 dl inlagda rödbetor
  • 2 dl ättiksgurka
  • 2 dl syrligt äpple
  • 0,75 dl finhackad purjolök
  • 0,75 dl finhackad rödlök
  • 1 hårdkokt ägg
  • Dressing:
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk söt senap
  • 1 tsk örtsalt

Gör så här

  1. Hacka potatis, rödbetor, ättiksgurka och äpple i tärningar. Finhacka sedan purjolök och rödlök. Skala ägget och skär det i klyftor.
  2. Blanda potatis, rödbetor, ättiksgurka, äpple, purjo och rödlök till salladen i en stor skål. Dekorera med äggklyftor.
  3. Rör samman gräddfil, majonnäs, örtsalt och senap till såsen. Servera med olika sorters sill från julbordet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept