Rosensallad med senapssås

Rosensallad med senapssås
Foto: TV4

Har du några sorters sill över från julbordet? Bjud på en läcker sillunch och servera sillarna med rosensallad och senapssås.

14 augusti 2009
4

Du behöver

  • olika sorters sill från julbordet
  • 4 dl kokt kall potatis
  • 4 dl inlagda rödbetor
  • 2 dl ättiksgurka
  • 2 dl syrligt äpple
  • 0,75 dl finhackad purjolök
  • 0,75 dl finhackad rödlök
  • 1 hårdkokt ägg
  • Dressing:
  • 3 dl gräddfil
  • 2 msk majonnäs
  • 2 msk söt senap
  • 1 tsk örtsalt

Gör så här

  1. Hacka potatis, rödbetor, ättiksgurka och äpple i tärningar. Finhacka sedan purjolök och rödlök. Skala ägget och skär det i klyftor.
  2. Blanda potatis, rödbetor, ättiksgurka, äpple, purjo och rödlök till salladen i en stor skål. Dekorera med äggklyftor.
  3. Rör samman gräddfil, majonnäs, örtsalt och senap till såsen. Servera med olika sorters sill från julbordet.
Visa mer
Kommentera receptet
Paskkampanj

Fler goda recept