Rosenbröd med mimosasallad

Rosenbröd med mimosasallad
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Rosenbröd med mimosasallad

10 ingredienser

Ett vackert litet fyllt rosenbröd passar fint som förrätt eller drinktilltugg. De kan fyllas några timmar i förväg och vänta i kylen.

Ingredienser

portioner
  • 10 rosenbröd
  • 2 msk majonnäs
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk dijonsenap

av vardera tärnat:

  • äpple
  • gurka
  • rotselleri, kokt
  • ananas
  • persika
  • 1 förp bacon, strimlat

Gör så här

  1. Stek baconet knaprigt och hacka det fint.
  2. Blanda majonnäs, crème fraiche och senap och vänd ned frukt, grönsaker och hälften av baconet.
  3. Värm bröden en kort stund i ugnen, skär av ett lock och gröp ur lite av inkråmet. Fyll bröden, garnera med bacon och lite av frukten.