Libanesisk tomatsallad med persilja

Libanesisk tomatsallad med persilja

Av: Rosé Kaurrom Donald Boström

Från: Nyhetsmorgon

10 ingredienser

Härligt kryddig tomatsallad! Servera gärna till tarator de jez - kycklingröra på sesampasta och saltgurka

Tips! Den bor-ghol som normalt finns i mataffären är grövre än den som används här. Använder du vanlig borghol, krossa den i en mortel eller låt den ligga i blöt i 15 minuter innan du lägger den i salladen.

Ingredienser

  • 1 l färsk bladpersilja, hackad
  • 3 tomater
  • 0,5 gul lök
  • 1,5 msk borghol, finkrossad
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk sumak
  • 2 msk torkad mynta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk citron, saft
  • 1,25 msk olivolja

Gör så här

  1. Hacka den välsköljda bladpersiljan en gång. Om man hackar den flera gånger blir den alldeles för blöt. Övriga grönsaker hackas fint och allt blandas med borghol och kryddor. Servera omedelbart.