Roscupcakes med citron, blåbär och vanilj

Vackra cupcakes med frosting formad som rosor. De här små bakverket förgyller verkligen en afternoon tea eller födelsedagsfest!

11 mars 2017

Du behöver

Muffins

  • 100 g smör
  • 3 ägg
  • 2,5 dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker eler 0,5 krm vaniljpulver
  • 2 tsk bakpulver,
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl frysta blåbär

Frosting

  • 60 g smör, rumsvarmt
  • 150 g färskost
  • 5 dl florsocker
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 citron, saften
  • 2-3 droppar röd karamellfärg

Gör så här

  1. Sätt igång ugnen på 150-170 grader varmluft.
  2. Smält smöret.
  3. Vispa under tiden ägg, socker och citronzest tills det blir vitt och poröst. Blanda sedan samman vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en separat skål. Blanda väl så bakpulvret blandar sig helt med mjölet.
  4. Rör ner mjölblandningen i äggvispet, sikta gärna ner mjölblandningen och vänd ner. Tillsätt smöret och sedan mjölken.
  5. Häll upp 1/3 smet i muffinsformarna. Lägg på några blåbär på varje och fyll upp med smet ca 2/3 av muffinsformen. Ställ in i ugnen i ca 15-18 minuter, ta sedan ut och låt svalna helt.
  6. Frosting
    Vispa samman rumsvarmt smör, fäskost, florsocker, vaniljsocker till en tjock, jämn kräm. Pressa i citronsaften successivt. Droppa till sist i lite karamellfärg och vispa tills den blir rosa.
  7. Lägg ner frostingen i en spritser med en tyll som kan forma rosor. Lägg in i kylen medan muffinsarna svalnar helt.
  8. Placera muffinsarna på ett härligt fat. Spritsa på rosor och dekorera med önskat strössel, pärlor, hjärtan el dylikt. Ställ in i kylskåpet fram till servering!
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Catarinas vinnarbok

Varje Dag Är En Fest – Vinnare Av Sveriges Mästerkock 2016 Läs mer

Fler goda recept