Rosastekt fasanbröst med aprikoschutney

Rosastekt fasanbröst med aprikoschutney
Foto: TV4

En riktig festmåltid!

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 benfria fasanbröst
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt
  • 0,5 apelsin
  • 1 krm malen peppar

Aprikoschutney:

  • 8 torkade aprikoser
  • 0,5 dl sultan russin
  • 2 msk farinsocker
  • 0,5 dl vinäger
  • 1 msk hackad gul lök
  • 0,5 tsk malen ingefära
  • 1 krm malen koriander
  • 0,5 tsk stötta gula senapsfrön
  • 1 krm stött röd chilipeppar

Gör så här

  1. Chutney: Blötlägg aprikoser och russin i vinäger i en timme. Hacka löken och lägg i en kastrull. Blanda ner farinsocker och vinäger tillsammans med aprikoser och russin. Krydda med ingefära, koriander, senapsfrön och chilipeppar. Sjud utan lock. Rör om med träsked under tiden tills chutneyn tjocknar.
  2. Snabbgrava sedan aprikoserna också i 15 minuter med socker, salt, skal och saft från apelsinen. Krydda med peppar.
  3. Torka fasanbröstet och grilla det. Skiva upp fasanbröstet. Arrangera fasanen och chutneyn med sallad på en tallrik.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept