Rosa frukostskål

1 - 2
Från Nyhetsmorgon

Även om smoothies ofta serveras i glas, flaskor eller burkar, kan de också serveras i skålar och ätas med sked. Det gör faktiskt att de känns mer som riktiga måltider och man får också en större yta att strö topping över, vilket alltid är en bonus. Denna skapelse är något tjockare än en vanlig smoothie och innehåller proteinpulver för att bli en komplett frukost, och en vacker sådan. /Green kitchen stories

11 januari 2017
Visa mer
1 - 2

Du behöver

  • 2,5 dl havre- eller mandelmjölk
  • 1 fryst banan
  • 120 g frysta hallon
  • 60 g färska eller frysta röda vinbär (eller lingon)
  • 2 msk proteinpulver (av råris, hampfrön, ärtor eller vassle)
  • 1 msk nötsmör
  • 1 msk macapulver
  • 1 msk färskpressad citronsaft

Topping

  • hampfrön eller bipollen
  • linfrön
  • rostade kokoschips
  • färska björnbär, röda vinbär och svarta vinbär
  • ätliga penséer (valfritt)

Gör så här

  1. Häll hälften av mjölken i en mixer tillsammans med övriga ingredienser.
  2. Kör på hög hastighet till en helt slät smoothie, tillsätt mer mjölk om det behövs.
  3. Häll upp i två små skålar eller en medelstor (som på bilden). Avsluta med att strö över frön och kokoschips samt några bär och penséer, och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept

Fler från Green kitchen stories

Visa alla recept från Green kitchen stories

Fler från Nyhetsmorgon

Visa alla recept från Nyhetsmorgon