Ronnies bröllopstårta

Ronnies bröllopstårta
Foto: tv4
30

Du behöver

Karamell

  • 500 g socker
  • 250 g glukos
  • 200 g vatten
  • Grön hushållsfärg
  • Gul hushållsfärg

Täcke

  • 1,5 kg vit marsipan
  • Röd hushållsfärg
  • Grön hushållsfärg
  • Gul hushållsfärg

Botten

  • 20 st ägg
  • 10 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl potatismjöl
  • 5 tsk bakpulver
  • 5 tsk vaniljsocker
  • Smör
  • Ströbröd

Fyllning

  • 2 l vispgrädde
  • 1 kg mascarpone
  • 2,5 l färska jordgubbar
  • 12 st färska granatäpplen
  • 8 st färsk lime
  • Florsocker

Gör så här

  1. Karamell
    Koka till 155 grader, tillsätt färg vid 140 grader. Gör dekorationer i form av grässtrån.
  2. Botten
    Sätt ugnen på 175(-200) grader.
  3. Vispa ägg och socker.
  4. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
  5. Blanda ner mjölblandningen och rör till en jämn sockerkakssmet.
  6. Grädda i långpanna i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Kolla med sticka att kakan är klar.
  7. Montera tårtan med fyllning mellan bottnarna och sugarpaste över varje våning.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept