Romsnegle med glasyr

ca 1 h 30 m + 1 dygn
12 bullar
Romsnegle med glasyr
Foto: TV4
ca 1 h 30 m + 1 dygn
12 bullar

Du behöver

Vetedeg

  • 500 g mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 tsk kardemumma
  • 85 g strösocker
  • 800 g vetemjöl special
  • 0,5 tsk salt
  • 150 g smör

Romrussinfyllning

  • 100 g russin
  • 60 g rörsocker
  • 40 g ströbröd
  • 75 g smör
  • 2 tsk kanel
  • 4 cl rom
  • 1 nypa salt

Romglasyr

  • 100 g florsocker
  • citron
  • 40 g rom

Gör så här

  1. Vetedeg
    Ljumma mjölk till strax under 37 grader, lös upp jästen i lite av mjölken och häll sedan på resten. Blanda i nystött kardemumma, strösocker, vetemjöl special och salt.
  2. Knåda degen i maskin tills den börjar bli smidig. Tillsätt sedan mjukt smör i bitar och knåda degen smidig.
  3. Låt jäsa med bakduk till dubbel storlek, ca 40 minuter.
  4. Romrussinfyllning
    Blanda russin med rom och låt stå över natten.
  5. I en matberedare, mixa romrussinen från dagen innan tillsammans med rörsocker och ströbröd tills det blir en bredbar smet. Blanda smeten med smör, salt och kanel.
  6. Romsnegler
    Ta en tredjedel av vetedegen och kavla ut till en rektangel.
  7. Bred på fyllningen och rulla sedan degen från kortsidan så du får en tjock rulle. Skär sedan degen i 12 stycken 1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper.
  8. Sätt ugnen på 250 grader.
  9. Låt jäsa 30 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 8 minuter.
  10. Romglasyr
    När bullarna svalnat. Blanda florsocker med några droppar citron och lös sedan upp sockret med rom tills glasyren fått en tjock, men rinnande, konsistens.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept