Römmegröt

Det här är en norsk rätt som så klart passar perfekt att äta den 17:e maj, men även andra dagar på året.

Tips:
Servera tillsammans med rökt fårbog eller salt skinka.
För att det ska bli riktigt norskt ska det drickas saft till rätten.

16 maj 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 0,25 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp grädden och låt den sedan sjuda i ca 15 min under omrörning.
  2. Vispa ut mjölet i lite kallt vatten.
  3. Vispa ner mjöl- och vattenblandningen i den kokande grädden.
  4. Koka under omrörning. Använd en träslev när du rör om.
  5. Dra hela tiden utmed kastrullens kanter och botten så att gröten inte fastnar i ungefär 3 minuter så att fettet börjar tränga ut.
  6. Smaksätt gröten med salt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept