Romflamberade clementiner

Från Nyhetsmorgon
Jul

Kryddiga, flamberade clementiner som serveras med lättvispad grädde och pepparkakor.

Maya Samuelssons dryckestips till julbordet:

Rêve Pecorino Velenosi 2014
Nr 99564
Italien, Marche, Offida

Silenzio Barbera 2014
Nr 74255
Italien, Piemonte

Södra Hast Du Lederhosen
Nr 31224
Sverige

Prima Julsnaps
Nr 86308
Sverige

25 november 2016
Visa mer
10

Du behöver

  • 10 clementiner
  • 50 g smör
  • 1 dl råsocker
  • 1 dl mörk rom
  • 1 vaniljstång
  • 1 kanelstång
  • 1 stjärnanis
  • 1 bit färsk ingefära

Servering

  • lättvispad grädde
  • pepparkakor

Gör så här

  1. Skala clementinerna. Dela dem. Stek dem i smör tillsammans med socker, skrapad vaniljstång, kanelstång, stjärnanis och bitar av ingefäran.
  2. När sockret har löst sig i de övriga ingredienser slår man på romen och tänder på. Låt alkoholen brinna ut. Serveras direkt med lättvispad grädde och krossade pepparkakor.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept