Bruschetta Toselli

Bruschetta Toselli
Foto: TV4

Bruschetta Toselli

Av: Roman - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

40 min

Gedigen och enkel bruschetta efter gammalt recept.

Glöm ej att ta ut röran så den inte är kylskåpskall när den serveras. Ska vara nästan rumstempererad för bästa smak.

Vintips
Dolcetto d´Alba San Rocco DOC, art.nr. 72150, 99 kr

Roman bjöd även på

Italienska Bondbiffar

Vit chokladmousse á la Bianca

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Tomatröra

  • tomat, hackad
  • 0,5 vitlök
  • 1 tsk salt
  • strösocker (en nypa)
  • 1 krm svartpeppar
  • olivolja
  • hemlig kryddblandning (går bra med oregano, rödpeppar, torkad basilika, rosmarin)

Till servering

  • färsk basilika
  • lantbröd
  • minimozzarella (eller vanlig)

Gör så här

Tomatröra

  1. Hacka tomater och vitlök, lägg dem i skål tillsammans med olivolja, en nypa socker, salt, kryddor. (Har man ej, vilket är ganska troligt, tillgång till de hemliga kryddor min mamma under ytterst hemliga former kommit över, går det nästan lika bra med vanliga traditionella kryddor, oregano etc.).
  2. Rör om. Låt stå i kylskåpet att ”moffa till sig”.
  3. Röran kan med fördel stå över natten i kylen, smakar egentligen allra bäst dagen efter den tillagats.

Vid servering

  1. Rosta skivor av lantbröd, penslade med lite olivolja i ugnen tills de blir gyllenbruna.
  2. Lägg på bruschettaröran och lite färsk basilika.
  3. Lägg upp mozzarellan, skuren i skivor eller som minikulor.
  4. Häll lite olivolja och svartpeppar på den, samt lite färsk basilika.
  5. Servera!