Bruschetta Toselli

40 min
4
Bruschetta Toselli
Foto: TV4

Gedigen och enkel bruschetta efter gammalt recept.

Glöm ej att ta ut röran så den inte är kylskåpskall när den serveras. Ska vara nästan rumstempererad för bästa smak.

Vintips
Dolcetto d´Alba San Rocco DOC, art.nr. 72150, 99 kr

Roman bjöd även på

Italienska Bondbiffar


Vit chokladmousse á la Bianca



Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och därmed komponerat av en amatörkock. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

24 mars 2011
Visa mer
40 min
4

Du behöver

Tomatröra

  • tomat, hackad
  • 0,5 st vitlök
  • 1 tsk salt
  • en nypa socker
  • 1 krm svartpeppar
  • olivolja
  • 1 nypa "hemlig kryddblandning"(går bra med oregano, rödpeppar, torkad basilika, rosmarin)

Till servering

  • basilika, färsk
  • italienskt lantbröd
  • minimozzarella, eller vanlig

Gör så här

  1. Tomatröra
    Hacka tomater och vitlök, lägg dem i skål tillsammans med olivolja, en nypa socker, salt, kryddor. (Har man ej, vilket är ganska troligt, tillgång till de hemliga kryddor min mamma under ytterst hemliga former kommit över, går det nästan lika bra med vanliga traditionella kryddor, oregano etc.).
  2. Rör om. Låt stå i kylskåpet att ”moffa till sig”.
  3. Röran kan med fördel stå över natten i kylen, smakar egentligen allra bäst dagen efter den tillagats.
  4. Vid servering
    Rosta skivor av lantbröd, penslade med lite olivolja i ugnen tills de blir gyllenbruna.
  5. Lägg på bruschettaröran och lite färsk basilika.
  6. Lägg upp mozzarellan, skuren i skivor eller som minikulor.
  7. Häll lite olivolja och svartpeppar på den, samt lite färsk basilika.
  8. Servera!
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept