Dragonströmming med mandelpotatis

Dragonströmming med mandelpotatis
Foto: Ingvar Eriksson
4

Du behöver

  • 800 g strömmingsflundror
  • 4 st kvisttomater
  • 1 st röd chili
  • 4 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 st salladslökar
  • 0,5 kruka dragon
  • 3 msk olivolja
  • 1 st citron
  • 600 g mandelpotatis
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Koka potatisen.
  2. Dra skinnet av strömmingen.
  3. Skala tomaterna (det går lättast om man först doppar dem i kokande vatten) och skär i fyra delar.
  4. Kärna ur och skär därefter i mindre bitar.
  5. Skär chilin i 1 mm tjocka tärningar.
  6. Finhacka schalottenlöken och vitlöken.
  7. Skiva salladslöken och plocka bladen från dragonen.
  8. Salta och peppra strömmingsfiléerna och stek dem hastigt i olivolja på båda sidor.
  9. Lägg upp på serveringsfat.
  10. Fräs lök och vitlök lätt i olivolja.
  11. Tillsätt tomater, salladslök och chili och allra sist dragonblad och salt.
  12. Fördela över strömmingen och servera till pressad kokt mandelpotatis.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept