Stekt rådjurskorv med rostad blomkålscrème och rödvinsås och pickels

Från Nyhetsmorgon

Viltkorv är något av det godaste man kan äta. Här, en hemmagjord variant.

15 oktober 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 7 m svintarm
  • 400 g rådjursfärs
  • 100 g späck, malet
  • 100 g rimmat sidfläsk, malet
  • 150 g malen kalvbringa
  • 2 st rödlökar
  • 2 tsk kryddor t ex timjan, enbär, ingefära
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skiva rödlöken. Smälts i smör och mixas. Låt svalna.
  2. Blanda köttet i blandare tillsammans med löken och kryddor och salt och peppar.
  3. Blandas till en slät smet, vänd ner 2 dl vatten. Gör ett stekprov innan man stoppar korven med korvhorn.
  4. Bind portionskorvar som sedan ångas klara. Stek eller grilla korven. Srrvera med t ex rostad blomkålscrème och rödvinsås och pickels.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept