Lammkorv med rotselleri pure och kantareller och rostat rökt sidfläsk

4

Du behöver

  • 3 m fårfjälster
  • 400 g ammfärs
  • 100 g malet späck
  • 100 g malet rimmat fläsk
  • 100 g malet fläsk hals
  • 2 tsk sambal olek
  • 5 st schalottenlökar
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 30 g färska örter tex timjan, persilja,
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skala och skiva schalottenlöken och vitlöken som sedan smältes i smör och mixas låt svalna.
  2. Blanda köttet i blandare med vinge ha sedan i löken och hackade kryddor salt och peppar låt sedan blandas tills det blir en homogen massa blanda i cirka 2 dl vatten.
  3. Gör sedan ett stekprov och smaka av smeten innan man stopparkorvarna gärna med korv horn fyll tarmarna och knyt sedan korvarna i portionskorvar som sedan stekes eller grillas.
  4. Vid servering serveras tex med rotselleri pure med kantareller och rostat rökt sidfläsk.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept