Rostad sparris med ruccolapesto

Rostad sparris med ruccolapesto
Foto: Ingvar Eriksson
4

Du behöver

Pesto

  • 100 g ruccola
  • 40 g pinjenötter
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • 75 g parmesan, färsk, riven
  • 8 st gröna sparrisar
  • 8 st vita sparrisar
  • 8 st cocktailtomater
  • 70 g ruccola

Gör så här

  1. Mixa ruccola, pinjenötter, vitlöksklyftor och parmesan med olivolja fint i matberedare eller mixer.
  2. Skala sparrisen längst ner och skär på snedden.
  3. Stek sedan i het panna med olivolja.
  4. När sparrisen börjar få färg, ha i de hela tomaterna och peston.
  5. Fräs under omrörning.
  6. Vänd ner ruccolabladen.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept