Norrbottnisk natt

4

Du behöver

Viltgryta:

  • 400 g viltskav av älg, hjort och ren
  • 2 st morötter, skalade och tärnade
  • 100 g rotselleri, skalad och tärnad
  • 1 st gul lök, skalad och hackad
  • smör att steka i
  • 4 st äpplen, skalade och klyftade
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 1 dl syltlök
  • 1 knippa gräslök, hackad
  • 1 dl rårörda lingon
  • några kvistar timjan
  • Mandelpotatis:
  • 400 g mandelpotatis, skalad
  • 2 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • lite timjan

Gör så här

  1. Viltgryta: Fräs morot, rotselleri och lök i smör i en gryta. Lägg i viltskaven och låt den fräsa med och därefter äpplena. Slå på grädden, smula i buljongtärningen och låt koka ihop ca 10 min. Tillsätt syltlök och gräslök samt smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Mandelpotatis: Blanda potatisen med övriga ingredienser och baka i 200° ugn ca 15 min.
  3. Vid serveringen, lägg upp potatis och viltgryta på portionstallrikar och strö över lingonen. Dekorera med timjan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept