Papa Doc Special

4

Du behöver

Grillad fläskkarré:

  • 600 g fläskkarré i skivor
  • 3 msk olivolja
  • 2 kvistar rosmarin, hackade
  • 3 kvistar timjan, hackade
  • salt och nymalen vitpeppar

Vitvinssås:

  • 0,5 flaska vitt vin
  • 1 st pressad limefrukt
  • 1 st pressad apelsin
  • 2 st vitlöksklyftor, skivade
  • 1 st schalottenlök, hackad
  • 150 g smör
  • salt och lite torkad chili

Tillbehör:

  • 1 burk kikärter
  • 2 st avocadofrukter
  • 1 st ananas varav halva till dekoration
  • 2 st vitlöksklyftor, skivade
  • olivolja att steka i
  • 1 kruka koriander
  • 1 kruka gräslök
  • 1 tsk torkad chili och lite salt

Gör så här

  1. Grillad fläskkarré: Gör en marinad av olivolja, örter, salt och vitpeppar. Låt köttbitarna ligga i marinaden en stund och grilla dem sedan tills de blir genomstekta.
  2. Vitvinssås: Blanda vin, citrussaft, vitlök och schalottenlök i en kastrull. Koka ihop tills endast lite återstår. Rör ner smöret och sila såsen. Smaka av med salt och chili.
  3. Tillbehör: Skala, kärna ur och skär avocadofrukterna i bitar. Dela ananasen mitt itu. Skala den ena halvan, ta bort stammen och skär fruktköttet i bitar. Fräs vitlöken i olivoljan, tillsätt kikärter, ananas och avocado. Hacka örterna och blanda i. Smaka av med chili och salt.
  4. Vid serveringen, skär den återstående ananasen i 4 klyftor och lägg upp på tallrikar. Lägg också upp köttet med de frästa frukterna ovanpå. Skeda såsen runt och dekorera med lite koriander.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept