Fläskfelia

4

Du behöver

  • 400 g fläskfilé
  • salt och torkad chili
  • 1 pkt bacon
  • 100 g brysselkål
  • 200 g färskpotatis
  • 100 g palsternacka
  • 100 g minimajs
  • 5 dl hönsbuljong
  • 3 dl vitt vin
  • 3 dl couscousgryn
  • 3 st vitlöksklyftor, hackade
  • 1 kruka oregano, hackad
  • 1 kruka basilika, hackad (spar lite till garnering)
  • 75 g smör + lite att steka i

Gör så här

  1. Ansa fläskfilén och dela den på längden. Gnid in bitarna med salt och chili och stek dem i lite smör. Strimla och fräs baconet.
  2. Skär kryss i brysselkålen, halvera potatisarna samt skala och skär palsternackan i tärningar. Låt grönsakerna koka mjuka i hönsbuljongen smaksatt med vinet. Tillsätt minimajsen mot slutet.
  3. Tag upp grönsakerna och slå hälften av buljongen över couscousgrynen så att de sväller. Låt resten bli grunden till en sås och smaksätt den med vitlök, oregano och basilika. Mixa till sist i 75 g smör, lite i taget.
  4. Vid serveringen, blanda cous-cousgrynen med bacon och grönsaker och lägg upp på ett serveringsfat. Skär fläskfilén i skivor och lägg ovanpå. Slå örtsåsen runt och garnera med några basilikablad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept