Kokt fläskkorv med smörad syrad brysselkål och senapssky

4

Du behöver

  • 7 m svintarm
  • 400 g grov malet, magert fläsk
  • 100 g späck i tärningar
  • 100 g rimmat fläsk
  • 200 g bukfläsk
  • 2 st gula lökar
  • 2 tsk kryddor t ex nejlikor, kummin
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skiva löken. Smält löken i smör. Mixa i en mixer. Låt svalna.
  2. Blanda köttet i blandare med vinge. Ha sedan i löken, salt och peppar och kryddorna blanda till en slät smet.
  3. Fyll på med 3 dl vatten gör ett stekprov innan du stoppar korven med korv horn.
  4. Snurra korven till portionskorvar.
  5. Sjuds i vatten med lök och lagerblad serveras med t ex syrad brysselkål och senapssky.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept