Du behöver

Gazpacho:

  • 1 st röd paprika
  • 1 st gurka, skalad
  • 6 st tomater
  • 5 st schalottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 3 dl tomatjuice
  • 0,5 tsk sambal oelek
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 50 g krondillskronor
  • 36 st levande kräftor

Äggsallad:

  • 3 st kokta ägg
  • 1 knippa gräslök
  • 30 g persilja
  • 24 st av de kokta kräftornas stjärtar
  • salt och peppar

Krondillscrostini:

  • 40 g krondillskronor
  • 1 dl mascarpone
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • salt och peppar
  • 6 skivor bondbröd

Gör så här

  1. Gazpacho: Skär paprikan i mindre bitar. Dela gurkan och tag ur kärnhus och skär i mindre bitar. Skålla och skala tomaterna och dela dem, tag ur kärnhus och skär i mindre bitar. Tvätta kräftorna. Skiva lök och vitlök, fräs i olja. Ha i kräftorna och fräs hastigt. Ha i resterande grönsaker, krondill och tomatjuice och låt koka i 12 minuter. Tag upp kräftorna och låt grönsakerna koka något till. Mixa sedan grönsakerna och sila. Späd med lite tomatjuice och smaka av med sambal oelek och vinäger, salt och peppar. Kyl ner.
  2. Äggsallad: Finhacka alla ingredienser och blanda dem. Smaka av med salt och peppar. Forma sedan till ägg som lägges i soppan.
  3. Krondillscrostini: Finhacka krondillskronorna. Blanda med mascarpone och lök. Smaka av med salt och peppar. Rosta brödet, lägg på massan och servera till.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept