Timjan- och rödvinspäron

Timjan- och rödvinspäron
Foto: Ingvar Eriksson
Från Nyhetsmorgon

Härliga timjan- och rödvinspäron med vaniljglass eller vispad grädde.

Jens Dolks vintips
Le Donne dei Boschi, 2009, Italien, art.nr.99960, 98 kr (4 solar)
Jag älskar Moscato d’Asti – det lätt pärlande pigelin-smakande vinet från Piemonte som är perfekt till syrliga desserter. Detta vin är den röda motsvarigheten, så kallad Brachetto d'Acqui. Smakr inte så ”rött” som färjen antyder. Mer druviga toner med drag av granatäpple. Lätt pärlande och förrädiskt gott. Perfekt till inte allt för söta bärdesserter.

Roland lagade även

Rostad sparris med ruccolapesto


Apelsin- och rosmarinmarinerad lax


Salviakroppkakor med pancetta


Dragonströmming med potatis


4 mars 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 kruka timjan
  • 4 st päron, tex Anjou
  • 0,5 flaska rödvin (Cabernet Sauvignon)
  • 0,5 dl timjanhonung
  • 0,5 dl gula russin
  • 1 st vaniljstång

Serveras med

  • vaniljglass eller vispgrädde

Gör så här

  1. Skala päronen.
  2. Halvera och kärna ur med kuljärn eller tesked.
  3. Placera halvorna i en kastrull tillsammans med den delade vaniljstången och övriga ingredienser.
  4. Låt päronen koka tills de är mjuka.
  5. Låt svalna.
  6. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept